Join our Telegram Community Join Us Join Now!

 

NDA 2018 MATHEMATICS Past Questions and Answers

Download Up-to-date NDA Mathematics 2018 Past Question and Answers (Text); NDA, FREE NDA Past Questions 2023, NDA Compendium, How to Download NDA
Please wait 0 seconds...
Scroll Down and click on link or Go to Link for destination
Congrats! Link is Generated

NDA MATHEMATICS 2018 PAST QUESTIONS AND ANSWERS

NDA 2018 MATHEMATICS Past Questions and Answers

 

1.      A number of the form An4 + bn2 + Cn + d where A = 4, b = 2, c = 2, d = 1 and n = 10, is divisible by __.

A.     5
B.     2
C.     9
D.      7
2.      Find X if 9x-2 = 81
A.     4
B.     2
C.     6
D.     3


3.      Solve for Sin X, if Sin2x +(Sin x-2) = 4
A.     1, -3
B.     2, -3
C.     3, -2
D.     2, 4

4.      In the figure below if AB = 8, BD = 2, AC = 10, DE = 6. Calculate AE.

nda past questions mathematics 2018
A.     13
B.     10
C.     51/2
D.     121/2


5.      The mean of four numbers is 5 and the mean deviation is 3. Find the fourth number if the mean deviation of the first 3 number is 2.
A.     12
B.     11
C.     6
D.     7

6.      Four Forces acting at a point are in equilibrium. The magnitudes and direction three of them are due – North, 7N South East, 4N South 30˚ East respectively. Find the magnitude of the fourth force

A.     5.31N
B.     4.34N
C.     8.2N
D.     5.38N


7.      Find the angle between the straight lines y=4x-7 and y =3x + 1.
A.     1/15
B.     1/13
C.     1/12
D.     1/14

8. What is the value of (P+Q)?
A.     2/3
B.     4/3
C.     -2
D.     2


9.      A 2% error is made in measuring the radius of a sphere. Find the percentage error.

A.     4%
B.     5%
C.     2%
D.     3%


10.  B_____A is subject of the co-domain
A.     Function
B.     Image
C.     Domain
D.     Range


11.  The sum of 10th terms of an AP is 30 and its 12th terms 36. Find the first terms and the common difference.

A.     -19.77, 5.07
B.     19.77, 5.07
C.     -19.77, -5.07
D.     19.77, -5.07


12.  For what values of x is x + 3(2-x) ≥ 4-x ?
A.     x≤ 2
B.     x ≥ 2
C.     x ≤ 1
D.     x = c


13.  John writes 8 papers and failed 3 papers, Joel wrote 6 papers and failed 2 papers. If one of them is called and then a paper is selected, what is the probability that the failed paper is selected.

A.     15/48
B.     17/48
C.     11/48
D.     13/48


14.  Find the compound interest on ₦450 in 3 years at 4% per annum. Correct to the nearest tenth number.

A.     ₦58
B.     ₦57
C.     ₦56
D.     ₦54
nda past questions mathematics 2018

A.     x=4 or x= -5
B.     x= 0 or x = -2
C.     x = 5 or x =-4
D.     x =3 or x =-5


16.  Find the principal which amounts to ₦5,500 at simple interest in 5 years at 2% per annum

A.     ₦4,800
B.     ₦4,900
C.     ₦4,700
D.     ₦5,000

17.  The sum of four numbers is 12145. What is the average expressed in based five?

A.     411
B.     401
C.     141
D.     114


18.  Which of the following represent the shaded portion in the figure below?
nda past questions mathematics 2018

A.     A∩B’
B.     A’∩B
C.     A’ՍB
D.     A – B

19.  The triangle PQR above is ______.
A.     An Obtuse-Angled triangle
B.     An Equilateral Triangle
C.     An Isosceles Triangle
D.     A Scalene Triangle


20.  Given    U = {Even numbers between 0 and 30}

               P= {Multiples of 6 between 0 and 30}
               Q = {Multiples of 4 between 0 and 30}
               Find (PՈQ)’
A.     {4, 6, 16, 18, 20}
B.     {0, 10, 14, 22, 26}
C.     {2, 4, 14, 18, 26}
D.     {2, 10, 14,22,26}

ANSWERS

1.      C
2.      A
3.      B
4.      D
5.      C
6.      B
7.      B
8.      D
9.      A
10.  D
11.  A
12.  A
13.  B
14.  C
15.  C
16.  D
17.  C
18.  A
19.  C
20.  D

Post a Comment

Advertisement

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.